ՀՀ սննդի արդյունաբերություն

Որո՞նք են տվյալ ճյուղի զարգացման նախադրյալները և խոչընդոտները
Հետևյալ ճյուղի նախադրյալներն ու խոչընդոտներն են՝
•Կլիման
•Աշխատուժը
•Գյուղատնտեսությունն

Զարգացման ի՞նչ պատմություն է անցել տնտեսության տվյալ ճյուղը
Մինչև 1920 թվականը Հայաստանում աշխատել են սննդի արդյունաբերության հումքի վերամշակման 20 խոշոր և մի քանի հարյուր տնայնագործ, ձեռնարկություններ։ Արտադրվել են՝ ալկոհոլային խմիչքներ,կաթնամթերք,պահածոներ և այլն:

Ի՞նչ դեր ունի տվյալ ճյուղը ՀՀ-ի համար
Հետևյալ ճյուղը ունի շատ մեծ դեր ՀՀ-ի համար,քանի որ.

•Քաղաքացիները սնվում են իրենց տեղական պատրաստված սննդով
•Այն կարող է արտահանվել այլ երկրներ և բերել եկամուտ
•Եթե հնկարծ աննդի ներմուծումը դադարեցվի,կամ լինեն դժվար ժամանակներ (կռիվ,համաճարագ և այլն) մենք կունենանք սննունդ և կախված չենք լինի սննդի ներմուծումից:

Ի՞նչ կապ ունի տվյալ ճյուղը տնտեսության այլ ճյուղերի հետ
Տվյալ ճյուղը մեծ կապ ունի գյուղատնտեսության հետ,քանի որ գյուղատնտեսությունն է տալիս հիմնական ապրանքը հետևյալ ճյուղին: Առանց գյուղատնտեսության հետևյալ ճյուղը չի կարող գոյություն ունենալ:

Ինչպե՞ս եք պատկերացնում տվյալ ճյուղի զարգացման հեռանկարը
Կարծում եմ,որ մոտ ապագայում հայկական սնունդը կսկսվի ավելի շատ քանակներով արտահանվել արտերկիր, և այդպես կբերի ավելի շատ եկամուտ:Հայկական սնունդը լավ է նրանով,որ մեծ մասը բնական արտադրանք է ՝ առանց քիմիկատներ և հավելումների, որը կարծում եմ նրան կտա շատ առավելություններ: